Tuesday, February 5, 2013

Yeah jmpa ngan family!!


  dah lama rasanya tak taip entry kat blog sendiri,nk taip ape pon dh x reti beno nya...mcm2 nk cite tp x tau nk mula kan cmner...ok,kita mula kan dengan hari sabtu lepas yer...sabtu lepas 2.2.2013 ain ngan akak ipar g serendah sebab ade jemputan kenduri dari pengasuh adha dulu...kenduri ank pompuan dia,dah lama rasanya x pegi serendah kalau pegi pon msti ade jemputan kenduri @ pegi umah akak ipar ain...

 selalunya kalau pegi serendah mmg akan tido umah akak ipar yg sorang lagi sebab adha mmg kalau ain cakap nk g serendah msti dia cakap nk g umah 'babang',babang tu sepupu dia tapi hari sabtu ari2 ain singgah kejap je umah akak ipar tu sebab dia ade buat mkn2 sempena besda anak dia yg adha panggil babang tu..pas siap2 mkn sume ain mintak tolong akak ipar ain yg sorang lagi tu hantar ain umah akak kat bdr country homes,rawang...kebetulan plak masa ain nak g sana,mak ain cakap dia pon nk g KL sebab ade kenduri...memang satu kebetulan yang sgt2 seronok la...ye lah dh lama x jmpa mak kan,mau nya x happy kalau dpt jmpa mak..dapat jumpa sekejap pon jadi la,ain mmg jarang balik kampung...en asben asyik bz jer...huhuhu...sabo je la tau tp x pe,bln 3 nnti akan balik..insyaallah...:)

smpai je umah akak,dia blom balik keje lagi n mak ain pon x smpai lagi masa tu..duduk la kami 3 beranak kat umah akak ain ditemani dgn 5 ekor ank kucing yg comel2...dania ok je ngan kucing  tp adha masyaallah takut beno sebab mgkn dia trauma akibat kena gigit kucing smpai berdarah dulu la..smpai la nih dia x mau dekat ngan kucing...sabo je la kan,padahal mak nya pon takut kucing gak tp berani kan diri gak la dekat2 ngan kucing tu utk ank2...hihihihi...^^;)

uish panjang nya berleter,hope ade yang sudi baca ain melalut dh smpai ek laut nih yer..hahahaha...

malam tu ain ajak akak g jusco,saje bawak bdk2 nih main mainan kat dlm tu..bdk2 nih x sempat masuk jusco dah nk nmpk mainan yg kena msuk duit rm1 tu...hah layan kan je la kan,diaorg pon da lama ain x bawak jln2 sejak dah berbadan dua ni...


mainan pertama...:)
tembak adha jgn x tembak itik tu...:)
abaikan org yg baju pink tu yer...hihihi
mak dia pon nk main sama...:p

adha mmg x nak pndang kamera..


pic family,da nak kuar jusco masa nih...:)


lepas bdk2 dah puas main mainan,akak ajak g mcD..dia kata adha request nk mkn kat sana,akak ain ckp kat ain dia kata adha yg nk mkn kat sana masa budak2 nih ikut abg ipar amik akak ain ms balik keje mlm tu...so kesana la kami sume...



bdk demam,nsb baik dia nk mkn skit...:)



tengok budak2 happy,mama pon 2x ganda la gembiranya...tak tau la bila lagi dpt berkumpul dgn family cmnih lagi...kalau dapat jmpa pon masa musim perayaan la..itu pon kalau sume balik umah mak,kalau tak tu ade je yang balik uamh mertua dulu baru balik umah mak...ain la tu sebab time raya mmg ain la org paling lmbt balik kg...sedih tau!...huhuhu

1 comment:

  1. comeinya budak ber dua tu.. mama dia dah bulat!

    ReplyDelete