Friday, April 29, 2011

AdHa NyaKaT DaNia

video


Adha dia paling suka nyakat dania..paling dia suka bila dania terjerit2...lagi kuat dania menjerit,lagi kuat dia nyakat si dania tuh...dania plak x padan ngan kecik,suara dia masyaallah kuat btoi....fening kdg2 tgk perangai budak berdua nih,kdg2 plak terhibur jer...ala budak2 kan,biasa la tuh nakal2 skit...video kat ats tuh sajer jer nk share...hehhehe...dlm video tuh adha dok ajak dia naik kete tuh skali dania dh pegang dia pon sibuk gak...mama adha nih mmg garang skit...kalau dengo sore x  der manja2 nya...garang cm singa...hahhaha...




dania suka sgt kalau dpt bebas kat porch kete tuh...dh la kotor kat luar tuh,dia slumber jer merangkak...kalau tgk suar dia,bukan main hitam lagi...xper la kan skali skala...bukan slalu pon mama dia nk accept main kat luar tuh...hahhaha...kejam kan mama dania nih..:p



asyik sungguh dia main kete  tuh..



tgk la adha tuh,dia bole sengih2 lagi bila adik dia nangis...mmg kuat mengusik adha nih,bila skali adik dia nangis ngan menjerit dia lagi sukaaaaa....haish mcm2 la adha...bila mama dah mula bersuara,baru la buat muka sedih...konon2 mcm mama dia buat...hehehe...

Adha & MaMa BerLuMBa BaTuK

part paling kureng suke bila ank2 sakit...biar sakit tuh berpindah kat ain x per...ain kalau ank2 deman,selsema n batuk paling risau la..en suami rilek jer berdengkur...hehhehe...kali nih adha batuk + selsema..skang nih dlm family dania jer steady lagi x kena sebarang penyakit lagi...heheheh

adha nih kalau batuk mmg ain risau la coz dia walau batuk pon tetap nk minum minuman yang bersejuk...cmner nak baik kan...kalau mama dia batuk n minum berais x per...hehheheh...asalnya en suami yang batuk2 pas2 berjangkit plak ngan ain...last baru adha kena batuk + selsema...tgh menaip nih pon terbatuk2...cm org tua dh gayanya hah...bukan batuk skit2..seksenya la kalau batuk nih,kdg2 smpai pening kpla ain dibuatnya tau...huhuuhuh

berbalik pada citer adha tadi,dia kalau batuk mmg suka minum ais...kdg2 ain marah gak la...skang nih pon air dlm peti ain dh x letak,sementara dia nk baik nih kan...kalau asyik minum air sejuk jer bila plak nk baik kan...hari tuh pon dia minx ice cream dlm peti,haish den x bagi la...masam jer muka dia...hehhehe...sabo nak eh,dah baik batuk nnti mama bagi punya...satu lori ice cream mama bagi kalau adha baik batuk tuh...(tipu jer tuh)hehhehe..ayat mesti mau manis...:p

adoyai x larat dah nk menaip nih,asyik batuk je x henti2 dari tadi...sabo jer la...wahai batuk,cepat lah kau nyah dari aku...huhuuhh....den dah x tahan dah nih hah tengok org minum air oren sejuk.....kalau den x tahan dah,den curik jer minum seteguk...hahhaha...:p

Dania kena suntik jarum...^^;)

pic sblm dania kena cucuk
20hb ri2 dania ader check up kat klinik untuk setahun..kali nih kena cucuk la aper lagi..confirm dia nangis punya..sedangkan masa nk timbang pon dia buat keras badan,cmner nk letak kat penimbang...suruh duduk pon x mau..melalak2 cm org buat dia...masa tuh pelatih yang layan dania,nasib badan la...ampun la yer dik,dania mmg rupe itu perangai dia..


masa timbang tuh berat dania turun,...tinggal 7kg jerk...pasai la kecik beno dania nih...x per yang penting anak mama comei...(puji anak sendiri:P)..adha plak ,dia smpai jer kat klinik meraban la cari mainan..dia dh tau kat mana mainan tuh dok..


masa nama dania kena panggil kena cucuk,masa tu dia dh mmg nangis dah..ikutkan hati nih rasa nk balik jer dah,biasa la budak2 kan rimas dok lama2 kat satu2 tempat....masa nurse tuh suh ain duduk n pegang dania kuat2,dania dh meronta2 nk lepas...almaklum la dania nih keras kpla skit...buat lembik2 badan mmg ssh la nk control dia tapi ain pegang gak kuat2 coz kang pegang  xkuat kang ader tercucuk tempat lain plak kan...masa jarum masuk dania menangis punya la kuat...hehhehe...sabo jer la nk eh...pas pujuk2 elok jer dia main,tersengih2 plak...hehehhe...


next month kena dtg lagi,rasa kali nih kena makn ubat cacing...x tau la cmner keadaan nya plak nnti...kalau kat rumah mkn ubat still bole lagi la kan..kena pujuk2 mkn ubat.....kalau kat klinik kan ramai org yg dia x kenai...bantai melalak plak nnti,harap2 sumenya ok nnti...:)


hermm,terpanjang2 dh en3 nih...hehehe...next time kita smbung citer lagi eh...^^;)



Tuesday, April 19, 2011

Wedding Achiek Nieta....


en3 sebelum nih ain citer psl balik kampong kan...so kali nih nk citer pasal wedding BFF yang ain attend....wedding ain mesti attend sebab nya kawan ain slalu datang jenguk kitaorg kat umah pahang nih kebetulan acik dapat suami org pahang jugak...so dekat la jugak ngan umah ain...thanks acik slalu datang rumah jenguk angah satu family...:)


kalau dah nama nya attend wedding BFF harus lah lama kan...en suami pon x bole nk ckp aper coz dia tau ain jarang dapat jumpa kawan2 ain nih...so masa wedding acik ri2 mmg kami berenam dapat jumpa termasuk pengantin tuh...kalau kami berenam jumpa mmg kecoh la,last jumpa masa masing2 umo 17-18 cm2...skang nih sume dh umo 25 tahun...x ke lama tuh kan...acik tuh dh slalu sgt jumpa...x heran dah...hehehehe...


bergambar dengan pengantin....


pengantin sgt sporting n sempoi....^^;)

ain n kawan2 yang lain smpai agak lewat jugak la coz ain lmbat n tunggu kwn dari klang smpai jugak...itu lah sebab lmbat n smpai je kitaorg kat umah acik,tengok family dia dh siap kemas2 meja dah...sib baik x sume di kemas..kalau x dok kat dalam umah jer la....hehhehe...



x tau sape amik pic nih....

kami ber enam...:)

kami ber tujuh termasuk dania...^^;)

along n angah(ain)

with uda..
with ayang
with achiek
malangnya pic ain ngan alang xder...huhuhuhu...sedih...bila dok belek2 kamera skali tak pic alang ngan ain mmg x der....yang ader pic alang bila kami bergambar berenam @ berlima tuh...x per2..next time jumpa lagi kita amik pic bnyk2 yer lang...:)


pas g kenduri tuh,ain ingat nk balik serendah terus tapi bila dengo ayang,along,uda n alang nk g mkn kat KFC,ain terus bincang ngan en suami dia kata ok jer nk g mana2...pas2 tepon alang,ain ckp la jom lepak tepi pantai...diaorg pon kata ok, x kisah so kami pon aper lagi serbu la tmpat tuh...hahaha...



masa nih air tengah surut pas2 berangin jer dok kat kedai nih,kitaorg dok kat kedai tuh smpai petang..air laut pon dh naik masa tuh...best sgt this moment,saat bersama teman2...org kat kedai tuh sume tgk kitaorg asyik tergelak jer kejenya...sorang2 buat lawak x tentu pasai...hahhaha...kedai nih mmg x pernah berubah wajh pon...tgk kedai nih sama jer cm dulu...teringat zaman2 skola dulu2....huhuhuhu...


masa nih kitaorg makan ringan2 jer...almaklum jer la kan baru pas mkan kenduri...en suami la org pertama yg order makanan coz dia x mkn pon masa kenduri tuh...adha demam plak masa tuh n asyik nk berdukung jer...dah tentu la dia lapa...hehehe...en suami order kueyteow seafood,udang celup tepung,sotong celup sotong..itu jer yg en suami order utk kami semua..thanks papa...^^;)



pic sblm meninggalkan kedai tuh...:)

alang yang belah kiri hujung  skali...serba pink gitu...i likeee:)

pic terakhir sebelum masing2 balik kepangkuan jalan...hahhaha
tak tau bila bole jumpa diaorg berempat nih lagi...huhuhu..masing2 dah bawak haluan masing2...insyaallah panjang umo kita jumpa lagi eh...:)


MiSS u All Soooo mUcH!!!

Monday, April 18, 2011

Balik Kampung.....

nih en3 tertunggak yang dh brape minggu ntah...hahahaha..harap2 ader yg sudi membaca:)


6hb 4 aritu ain balik kg,balik jenguk mak n ader undangan kawen dari kawan ain...best friend ain kawen 9hb 4 so kitaorg mmg balik awal la...bole dok lama skit kat kg...kalau balik kampung mesti bnyk bnda nk citer...hehehe..gosip2...hahaha...ain bertolak dari jerantut agak awl,sajer bertolak awal..sejuk skit...budak2 pon x bnyk kerenah...:)



masa nih dania masam jer muka dia,dia baru feeling2 nk tido skali ain kacau dia nk snap pic...hehehehe..kalau x silap ain masa nih kitaorg masih dlm pahang lagi...amik pic awl2,muka pon cm nk g keje jer hah...^^;)

smpai MRR2 dah



Adha ngan maksu nya...malam tuh bergambar jer kejenya...mak su nya siap peluk adha lagi...adha senyum jer kejenya...ain kalau balik kg mesti tolong mak buat kuih n nasi lemak...so sarapan kitaorg hari2 nasi lemak ngan kuih...en suami x yah ckp la,mmg feberet dia...pagi smpai tgh hari dia dok cari nasi lemak mak ain tuh...mlm plak dok cari smbal udang plak...bole tuh dia mkn smbal jer satu hari pas2 masuk toilet je la kejenya....hahhaha..^^;)





Ulang tahun kelahiran pertama Dania...

17hb April 2010
Hospital Jerantut,Pahang
5.30 am
masa umo dania 1 hari...


Pejam celik pejam celik dh genap setahun rupanya dania...semalam kelahiran pertama dania....ain x sempat nk update blog coz berebut ngan en suami nk pakai laptop...hehehehe.....no party for 1st besday dania...huhuhu...x per la tapi mama dh buat special kek utk dania...walaupon tak brape pndai buat kek tapi ain gigih jugak buat kan kek utk dania...wlau pon dania tak makn,kek  nih dh pon selamat di agih kan pada jiran2...alhamdulillah..:)



kek khas utk dania...:)


mama tak tau nk tulis aper untuk besday girl nih tapi mama harap anak mama akan membesar dengan menjadi org yg berguna,solehah n taat pada mama n papa...

"HAPPY BIRTHDAY MY DEAR DANIA"
Mama,Papa n Abang Adha sentiasa sayang kamu....

LoVE u so MUCH....muahhhhhh...^^;)



Tuesday, April 12, 2011

Bila En.Suami membeli......:(

sebelum balik kampung ri2,ain suruh en suami beli baju dia...yer la sian tgk nya,dah lama dia x beli baju dia...kebetulan plak masa tuh adha nk mkn KFC...kami pon keluar la nk beli kan KFC adha...smpai kat pekan en suami bukan berhenti kat tempat yg nk dituju iaitu KFC,dia parking kete ngadap jln kiranya kete ain nih blakan kedai jual cushion kete...ain x tnya la kan,ingat kejap jer...skali mak aiii lama btol,x per la kan...nk turun pon x bole...masa tu dania tgh tido...dok jer la dlm kete...seminit ke seminit masa berlalu,en suami x jugak2 nmpk muka dia....haish...sementara tggu en suami tuh sempat la snap pic...hehehe..


adha buat muka bosan...sibuk tnya mana papa dia pegi...macam la papa awk tuh nk lari adha...dia bosan sbnrnya,dok dlm kete tapi kete x bergerak2...tunggu je  la nak oiii...


dania plak ain masukkan dlm kete letak dlm carseat,baru separuh jln dia dh tido...ngantok sgt la tuh...


mama & Adha
ader dlm sejam gak la ain tggu dia dlm kete,lastly nmpk gak batang hidung dia...rupa2 nya dia kuar dari kedai baju...cehhh,patut la lama bebeno...en suami beli baju rupanya...sebab dia x ckp pon nk g kedai baju kat situ...masa kat rumah mmg ain suh dia beli baju,x sangka plak dia g beli betul2...hehehehe...:)pic en suami x sempat nk snap,dia beli 2 helai baju...2 helai baju pon lama btol....x per la,kasi peluang kat dia...pas nih kalau ain membeli jangan plak dia membebel yer....:)

Budak Yang Sepahkan rumaH

adha ngan dania nih kalau x sepah kan rumah mmg x sah diaorg nih...mana la mulut ain nih x macam murai kan....hehhehe...kalau adha sepah kan mainan dia dtg si dania dia terbalik kan sume bakul mainan...bertambah2 la sepah dlm bilik tu...huhuhu...


kalau kat ruang tamu plak,adha sepah kan sume buku2 dlm fail n beg dia...dania nmpk terus dia dtg dan koyak2 kan buku2 adha...huhuhu...ngada tau dania nia...hbs sume buku adha dia koyak kan...x mau citer panjang2 la,meh tgk sendiri...:(


nih dalam bilik....



kat ruang tamu...
nampak x kertas2 tuh...tuh sume dania koyak kan...buku2 sume sebelah dania...huhuhu

main BeSkaL

sejak dania dh bole duduk sendiri,ain letak jer dia kat kete @ beskal adha...skang dia dh x mau dok dlm walker...jenuh gak la,klu nk buat keje nk kena berdukung jer...letih tgn nih..klu nak masak plak pakai sebelah tgn jer...huhuhuuh..dugaan sungguh....ader masa jer dia nak main beskal,klu x mau dia melalak je kejenya...:(
senyum...:)

cntiknya mulut dania...

eksyen jer kaki tu..





dania dah mula nangis coz dia nk turun dari beskal tuh x lepas...hahaha..almaklum je  la kaki pendek tapi ader hati nak naik beskal beso...hehehe..


Funfair....:)

en3 nih sepatutnya bulan lepas ain nk publish kan tapi disebabkan kemalasan dah melanda diri nih terpaksa la postpone yer...hehehe...sume benda nk buat jadi mls..:p..berbalik pada tajuk en3 tuh,kat jerantut nih x der la bnyk tmpat utk budak bersuka ria sbnrnya...pusing2 tang tuh jugak la yg ain pegi...kebetulan plak bulan lepas ader plak funfair kat jerantut nih...bukan slalu pon bnda tuh ader kat cni...adha dok tunjuk2 jer kat tmpat tuh...dia nk main mainan kata dia...mn idaknya dh ler g mlm,tmpt tuh meriah la dgn lampunya...adha teruja nk gak g situ,lama2 dok bising kat telinga ain lastly ajak jugak la en suami kesitu...ikut kan ain mls...dh la masuk kena bayor,mainan dlm tuh pon kena bayor gak...cebik muka ain tau kena bayor...huhuhu..en suami kata x per la skali skala...yer la duit yg ain pegang tuh pon duit yg dia bagi...hehehehe..redha jer la eh bagi kat bnda x berfaedah...:p..meleret2 dh bebelnya nih...jom la layan pic2 budak berdua nih...:)



ain dan en suami naik gak bnda mainan tuh coz parents dibenarkan naik utk menjaga keselamatan anak masing2...pening ain naik bnda tu,dh la berpusing ntah brape kali...adha senyum jer dpt main mainan tuh...ain x tau pe bnda nm bnda alah tuh...hehehhe

 

nasib baik la mood dania masa nih elok n cool jer...dia ader pegang biskut,biskut tuh dania dapat masa kitaorg shopping...ader salegirl bagi utk tester food diaorg...adha lagi la coolnya...


 


nih bnda terakhir dia main...dia sorang jer masa tuh dlm train nih...adha pggl thomas bnda alah nih...hehehhe..masa dok main nih adha tersengih2 cm kerang busuk siap letak kaki kat ats bdn patung tuh...eksyen jer rupanya...

ain bagi adha main 2 mainan jer...itu pon dia x nak balik lagi,dia kata nak main sume mainan tuh...pengsan la mama n papa klu adha nk main sume mainan kat c2...rambut nih skit2 dia gugur lama2 bole botak dibuat adha,...hehehehe

Friday, April 1, 2011

Penyakit 'M'

klu penyakit nih dtg dlm diri ain nih kan buat sume keje cm x best jer..yer la kan malas kan...dari ri2 nk dok buat inti karipap,smpai la nih x buat2 lagi....mmg btol la mls x der ubatnya...huhuhu...bukak blog pon,tengok2 klu ader org komen ker,follow ker kan(ader ker org nk follow blog ain nih) pas2 terus signout...hah kan betapa mlas nya ain kan..nk BW pon jadi malas n lemah gemalain jer....hehehhee

x per nnti dtg semangat rajin tuh ain buat en3 bnyk2 eh....hehehe...

jumpa lagi di lain en3 eh...